Video marketing u turizmu, bogato kulturno nasleđe Novog Bečeja

Potrošači  traže video zapise na mreži kako bi im pomogli u donošenju odluka. Ukupno 63% gleda video zapise za lična putovanja, a 66% za poslovna putovanja. Takođe mnogi potrošači prave kritike i postavljaju svoje putopisne video snimke.

„Vidljivost je ključna za turističku industriju; jer su današnji putnici na mreži mnogo zahtevniji kada je reč o onlajn rezervacijama pre nego što se u potpunosti obave. Ovo je jedan primer za video marketing u turizmu.

Bogato kulturno nasleđe Novog Bečeja obuhvata znamenitosti različitog doba, od kojih najstarije sežu čak do 11. veka. Ovom prilikom izdvajamo dva spomenika koji su potpuno različiti iako im je osnovna namena ista. To su: novobečejska pravoslavna crkva posvećena Svetom Nikoli, iz 18. veka, i ostaci crkve Arača, sagrađene u 13. veku.

Arača, danas usamljena među oranicama, udaljena je od Novog Bečeja 12 km. Tokom vekova je nekoliko puta rušena i obnavljana, a služila je i kao katolički i kao pravoslavni hram. Naselje čiji je sastavni deo bila za sva vremena je raseljeno do vremena kada je u centru današnjeg Novog Bečeja podignuta pravoslavna crkva.

Iako crkva posvećena Svetom Nikoli potiče iz novijih vremena, ne zna se tačna godina završetka njene gradnje. Međutim, ono što se sa sigurnošću zna jeste da je podignuta u vreme upravljanja porodice Hadžimihajlo i da je veliki ktitor crkve bila Klara Šišanji, poreklom Grkinja, koja je i sahranjena na tlu ovog hrama. Od vremena nastanka crkva je nekoliko puta restaurirana, ali ono što se danas upadljivo razlikuje u odnosu na prvi vek njenog postojanja jeste toranj: pri izgradnji je imao ukupnu visinu od 35 m, ali je srušen u oluji 1931. g., nakon čega je postavljen novi, zatupast toranj, 5 m niži od prethodnog, koji i danas stoji.

Ako volite turizam, poštujete istoriju ili ste ljubitelj umetnosti, znajte da su pravoslavna Crkva Svetog Nikole i Arača dve destinacije koje ne smete propustiti pri obilasku Novog Bečej.

Pogledajte našu facebook stranicu :Facebook

Pogledajte naše ostale vesti