Škola za sve nas

Publikacija ,,Škola za sve nas“ je deo istoimenog projekta podržanog od Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, u okviru Javnog konkursa za dodelu sredstava za podsticanje programa ili nedostajućeg dela sredstava za finansiranje programa od javnog interesa koji su značajni za obrazovanje u 2019. godini, a koje realizuju udruženja.

Model učenja za 21 vek

Publikacijom se predstavlja model učenja za 21. vek, koji podrazumeva obrazovanje za održivi razvoj i koji će doprineti kreiranju obrazovnog sistema prema potrebama društva i poželjne budućnosti, promoviše se integrativni i interdisciplinarni pristup nastavi i ukazuje na važnost razvijanja opštih međupredmetnih kompetencija.

Koliko puta ti se desilo da pomisliš na školu i kažeš: „Ja ovako više ne mogu“? Svejedno da li si učenik, nastavnik ili roditelj đaka, poteškoće u školi mogu biti izvor stresa i nelagode.
Pomoći ćemo ti da proces obrazovanja sagledaš iz novog ugla!
Prati nas i saznaj:
👉 kako da škola uvek bude prijatno mesto
👉 kako da kvalitetno i uspešno prenosiš i usvajaš znanje
👉 kako zajedno možemo učiniti školu savremenom, a znanje održivim  

Naučićemo da je svrha obrazovanja za održivi razvoj  da omogući razvoj koji zadovoljava potrebe današnjice, bez ugrožavanja mogućnosti narednih  generacija.

Ko je kriv za nastanak ovog priručnika?

Autorke publikacije su članice Centra za učenje i kulturu – Plenum, Anita Bojić Perkin, profesor filozofije i master bibliotekar-informatičar, i Gordana Svilengaćin, master profesor jezika i književnosti – srbista. Osim ,,Škole za sve nas“ autorke potpisuju i ,,Rečnik međunacionalne tolerancije“, objavljen 2018. godine i ,,Dvojezični rečnik međunacionalne tolerancije“, objavljen 2019. godine.

Size: 8.41 MB
Published: June 23, 2020